Kreatiini hinta – Paljonko lisäravinteet maksavat?

Mikä on järkevä kreatiini hinta?

Globaalin lisäravinnemarkkinan koko on aivan tolkuton, sillä vuonna 2023 se oli jo 45 miljardia dollaria ja sen ennustetaan kasvavan vähintään 7,5 % vuositahtia vuoteen 2030 mennessä. Vaikka oikein valitut lisäravinteet voivatkin tuoda merkittävää lisäpotkua treeneihin, ihan ensiksi kannattaa kuitenkin selvittää, että mikä on järkevä proteiinijauheen- tai kreatiini hinta.

Tässä postauksessa käydään läpi, että minkä verran lisäravinteista kannattaa maksaa ja mikä on järkevin tapa niiden hankintaan. Lisäksi annamme myös vinkkejä, joiden avulla voit jopa tienata hieman rahaa tai rahaan verrattavissa olevia asioita, kun shoppailet lisäravinteita.

  1. Lisäravinteiden rahoitus
  2. Kreatiinin hinta verkkokaupoissa
  3. Proteiinijauhe hinta
  4. Palautusjuoma hinta

Lisäravinnehankinnan rahoitus

My Protein U.S teki tutkimuksen, jossa selvisi, että keskimääräinen amerikkalainen käyttää lisäravinteisiin n. 55 dollaria yhden kuukauden aikana. Yhdessä vuodessa sama summa on n. 660 dollaria ja koko elämän aikana n. 40 000 dollaria. Jos huomioon otetaan myös kuntosalijäsenyydet, PT:t ja muut aiheeseen liittyvät härpäkkeet, niin summa kiipeää jo kevyesti yli 100 000 dollarin.

Suomessa summa on varmasti hieman pienempi, mutta kyseessä on silti merkittävä summa. Häkellyttävintä kokonaisuudessa on kuitenkin se, että moni suomalainen ei tiedä, että heillä olisi mahdollista saada osa summasta takaisin joko cashpoint -pisteiden tai cashback -toiminnallisuuden avulla.

Jos ostat lisäravinteet luottokortin avulla, niin voit saada jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Jotta saat valittua itsellesi parhaan kortin, sinun kannattaa tsekata Lainavertailijan tekemä luottokorttivertailu, sillä se on yksinkertaisesti Suomen luotettavin ja paras lainavertailu. Parhaimmillaan voit hyödyntää lisäravinneostoksilla tienaamasi cashpoint -pisteet, vaikka ulkomaan lentojen hankinnassa.

Kreatiini hinta

Kreatiini sisältää todella yksinkertaisen kemiallisen rakenteen, joka tekee siitä äärimmäisen helpon- ja edullisen valmistettavan. Olemme kirjoittaneet aiemmin pitkän postauksen, jossa käydään läpi, että minkälainen on markkinoiden paras kreatiini. Siinä todetaan, että kreatiinin paras puoli on se, että se on sekä edullinen että äärimmäisen tehokas lisäravinne.

Kreatiinin hinta on ylikorkea, jos joudut maksamaan siitä enempää kuin 50 euroa kilolta. Yleensä sitä on saatavilla vielä tätäkin huomattavasti edullisemmin – erityisesti suuremmissa erissä tilattuna. Käytännössä siis mitä suuremmat määrät ostat, sen halvempaa se on.

Proteiinijauhe hinta

Se mikä on kullekin järkevä proteiinijauheen hinta, riippuu tietysti henkilökohtaisista mieltymyksistä, joista on mahdotonta kiistellä. Laadukkaan proteiinijauheen saa kuitenkin jo suhteellisen halvalla, hyvänä esimerkkinä Star Nutritionin whey-80, joka maksaa ainoastaan alle 30 € kilolta. Se oli myös vuoden 2024 vertailumme paras proteiinijauhe.

On kuitenkin totta, että proteiinijauheiden laaduissa on jo huomattavasti isompia eroja kuin kreatiineissa, mutta niistäkään ei tietysti kannata maksaa yli-isoa hintaa. On kuitenkin selvää, että joku voi maksaa mielellään hieman enemmän, jos hän löytää sellaisen maun tai ominaisuuden (esim. hyvä sekoittuvuus), jota ei muilta löydy.

Palautusjuoma hinta

Mikä on järkevä palautusjuoma hinta? Palautusjuoma on yleensä hieman edullisempi kuin proteiinijauhe, koska siinä on mukana myös hiilihydraatteja, joita on edullisemmin saatavilla / valmistettavissa kuin proteiineja.

Jos tavoitteena on hankkia mahdollisimman edullinen palautusjuoma, niin siinä tapauksessa suosittelemme rakentamaan sekoituksen itse. Löydät kattavat ohjeet artikkelistamme: paras palautusjuoma. Mikäli päätät sekoittaa palautusjuoma itse, niin hyvän tarjouksen avulla, maksat siitä alle 15 euroa kilolta.

Moni ihminen maksaa kuitenkin mieluusti hitusen enemmän, jos asia on heille helpompi. Tässä tapauksessa se tarkoittaa tietenkin valmiiksi sekoitettua palautusjuomaa. Hyvä uutinen on se, että yllä olevasta artikkelista löytyy myös monta hyvää ”avaimet käteen” palautusjuomavaihtoehtoa.

Lisäravinteiden hinta ei tulisi olla ainoa kriteeri

Lisäravinteiden suosio on kasvanut voimakkaasti, joka on hyvä asia, sillä se saa ihmiset miettimään omaa ravitsemustaan tarkemmin. Hinnan lisäksi, ihmisten kannattaisi kuitenkin miettiä myös hankintojensa ympäristövaikutuksia.

Useimmat lisäravinteet valmistetaan ja pakataan teollisesti ja se aiheuttaa tietysti negatiivisia ympäristövaikutuksia. Lisäksi monet lisäravinteet sisältävät pakkausmateriaaleja, jotka voivat olla haitallisia ympäristölle.

Treenaajien kannattaakin kiinnittää huomiota myös siihen, miten valitut lisäravinteet vaikuttavat ympäristöön. Valitsemalla ekologisempia vaihtoehtoja ja vähentämällä turhaa pakkausmateriaalin käyttöä on erinomainen mahdollisuus pienentää omaa ympäristökuormitustaan.

On myös kestävää ja järkevää suosia sellaisia yrityksiä, jotka panostavat ympäristöystävällisyyteen ja kestävään kehitykseen.

Kun hankittujen lisäravinteiden ympäristövaikutukset on otettu huomioon, voi omalta osaltaan edistää kestävämpää ja vastuullisempaa kulutusta myös treenatessa.

Yhteenveto

 Lisäravinteiden, kuten proteiinijauheen ja kreatiinin, hinta vaikuttaa monen treenaajan päätöksiin. Globaali lisäravinnemarkkina on valtava ja kasvaa edelleen nopeasti. Suomalaiset käyttävät keskimäärin huomattavan summan rahaa lisäravinteisiin, mutta moni ei tiedä, että osan siitä voisi saada takaisin esimerkiksi cashback-toiminnallisuuksien avulla.

Kreatiinin hinta on yleensä kohtuullinen, ja paras hinta löytyy usein suuremmissa erissä tilattuna. Proteiinijauheen hinta vaihtelee riippuen laadusta ja mieltymyksistä, mutta hyvälaatuista proteiinijauhetta voi saada kohtuullisesti alle 30€/kg. Palautusjuoman hinta voi olla hieman alhaisempi kuin proteiinijauheen, etenkin jos sekoittaa sen itse.

Kokonaisuudessaan, treenaajan kannattaa vertailla hintoja ja hankkia lisäravinteet järkevästi, ottaen huomioon omat tarpeet ja budjetti. Lisäksi, rahoituksen kannalta kannattaa hyödyntää erilaisia etuja ja cashback-mahdollisuuksia.

Lisäravinteiden suosion kasvaessa on tärkeää huomioida myös niiden ympäristövaikutukset. Useimmat lisäravinteet valmistetaan ja pakataan teollisesti, joka kasvattaa niiden hiilijalanjälkeä. Treenaajien tulisikin kiinnittää huomiota siihen, että he suosivat ekologisempia vaihtoehtoja, jotka vähentävät turhaa pakkausmateriaalin käyttöä.

Scroll to Top